منتديات شمس العرب , شمس العرب
طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية R2

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات شمس العرب , شمس العرب
طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية R2
منتديات شمس العرب , شمس العرب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية

اذهب الى الأسفل

طبخ طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية

مُساهمة من طرف زيزى الأحد مارس 14 2010, 14:04

طريقة عمل الجمبرى بالخلطة
السحرية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير :






كيلو جمبري وسط كبير لو عايزة جامبو مافيش مانع يعني


بصلة كبيرة مقطعة معكبات صغيييرة


طماطم كبيرة مقطعة مكعبات صغييييرة


فلفل رومي كبيرة مقطعة مكعبات صغيييرة


ملعقة صغيرة ثوم مهروس


ملح


فلفل


نصف ملعقة صغيرة كمون


اقل من نصف ملعقة صغيرة زعتر


اقل من ربع كوب خل


عصير ليمونة


شوية زيت





الطريقة:


انا هقولكم بالمرة علي طريقة تنضيف الجمبري علشان كنت بضًيًع نصف
الجمبرياية في التنضيف


المفروض انت بتقولي للراجل ينظفلك ضهر الجمبري






طيب لو ما نظفهوش






زي الشاطرة كده تجيي الجمبري من ظهره و بمقص صغير تقصي القشر من الراس
للذيل

(ماتقصيش الذيل طبعا)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و تشرطي شرطة بالسكين بالراحة في مكان االعمود الفقري بتاع الجمبري في لحم
الجمبري نفسه

(طبعا هو مالوش عمود فقري بس انا بحاول اوضحلك الصورة)


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

هتلاقي زي عرق كده هو ده امعاء الجمبري


شيلية طبعا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
عايزة افكركم اني ماشلتش الراس
(علشان الست اللي في الصور شالتها)




هتلاقي في راس الجمبري مادة كده لونها اصفر او برتقالي

اوووعي تشيليها


بيقولوا عليها البطروخ بتاع الجمبري و هي اللي فيها الفايدة كلها



بس كده خلاص


و تنقعي الجمبري في ماية فيها دقيق و ملح و ليمون

(بس كتري الليمون)


و تسيبيه شوي علشان الزفارة
(10 دقائق مثلا)





انا كده ماقشرتش الجمبري


الصينية ديه بتكون احلي كده






طبعا ممكن تستخدمي المقشر مافيش مشكلة


نحط كل الحاجات الحلوة اللي عملناها في المقادير ديه مع الجمبري في صينية
او طاسة كبيرة و نقلب كويس


و نحطها علي البوتاجاز من فوق

(مش محتاج فرن لانه مش بيخد وقت)






و تغطيها و كل فترة تقلبي






هينزل مايته كلها و بعدين يشربها و كده خلاص نكون خلصنا






التسوية مابتكملش ربع ساعة






ممكن طبعا يتاكل كده من الصينية


يمكن عمل رز ابيض بجانبه


و احط منه علي الرز و شوية صوص و الرز يكون طعمه تححححفة






ممكن من غير رز خااالص و جنبه سلطات و خلاص






و بالهنا و الشفا




ملحوظة صغننة علي جنب
ممكن لو عايزاه مشوي
يبقي الخلطة ديه ممكن نستخدمها كتتبيلة
تسيبيه فيها نصف ساعة مثلا و بعدين تشوحيه في طاسة علي النار
وبالهنا والشفا
زيزى
زيزى
نائبه المدير

نائبه المدير

طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية Efvfvf10
النقاط النقاط :
طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية Left_bar_bleue100 / 100100 / 100طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية Right_bar_bleue

عدد المساهمات عدد المساهمات : 3520
الجنس : انثى
نقاط نقاط : 25014
جنسيتى : طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية Egypti10
المزاج : طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية 2210
المهنه : طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية Profes10
الاقامه الاقامه : طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية Egypt10
طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية Lsv69210
طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية Advp
طريقة عمل الجمبرى بالخلطة السحرية 15781610

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى